Składniki:
4 łyżki cukru
2 szk. mleka
1 kostka miękkiej margaryny
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
duża paczka herbatników
200 g wiórek kokosowych
Sposób wykonania:
Ugotować budynie na mleku, ostudzić.
Powoli ucierać z margaryną i wiórkami kokosowymi.
Zostawić około 4 łyżek wiórek kokosowych na dekorację.
Formę wykładamy herbatnikami, następnie smarujemy masą,
przykrywamy kolejną warstwą herbatników i masy.
Powinniśmy otrzymać cztery warstwy.
Wierzch również smarujemy kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do lodówki.
Formę wykładamy herbatnikami, następnie smarujemy masą,
przykrywamy kolejną warstwą herbatników i masy.
Powinniśmy otrzymać cztery warstwy.
Wierzch również smarujemy kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do lodówki.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz