Etykiety

środa, 16 grudnia 2020

Ekspresowa rolada biszkoptowa z makiem

Składniki:
gotowa masa makowa
Składniki na biszkopt:
3 duże jaja
1 szklanka cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.
Następnie na najniższych obrotach miksera wymieszać z żółtkami.
Następnie dodać mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną
wymieszaną z proszkiem. Lekko wymieszać.
Wlać ciasto na blaszkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut - 180*C.
Ciepły biszkopt zawinąć w suchą ściereczkę.
Gdy ostygnie nasączyć herbatą, posmarować masą makową i zwinąć.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz