Etykiety

piątek, 8 maja 2020

Kapsalon czyli frytki z posypką, domowy fast food. Co zrobić z udka z rosołu?

Składniki:
2 pomidory
125g sera żółtego
2 ogórki konserwowe
szczypiorek z cebulką
600g mrożonych frytek
1 mała kapusta pekińska
400g piersi z kurczaka lub udka z rosołu
3 łyżeczki przyprawy gyros, olej
Sposób wykonania:
Kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą gyros.
Smażymy kurczaka na rumiano.
Umytą kapustę pekińską siekamy.
Ogórka i pomidora kroimy w kostkę.
Umyty szczypiorek z cebulką siekamy.
Frytki pieczemy według przepisu na opakowaniu.
Następnie ustawiamy temperaturę 180*C.
Gorące frytki oprószamy solą i od razu przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na frytki wykładamy podsmażonego kurczaka i całość posypujemy serem.
Naczynie wkładamy do piekarnika na kilka minut,. do rozpuszczenia sera.
Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy Vegetą.
Na wierzch wykładamy wszystkie posiekane warzywa.
Podajemy od razu z keczupem i sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz