Etykiety

poniedziałek, 25 maja 2020

Biszkopt z galaretką, brzoskwiniami i bitą śmietaną. Owocowe ciasto na Dzień Mamy. Fantazja z brzoskwiniami

Składniki na biszkopt:

4 jaja
3/4 szk. cukru
1 szk. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
Dodatkowe składniki:
czekolada
30% śmietanka
2 łyżki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe

Sposób wykonania:
Jaja należy ubić z cukrami.
Następnie dodawać powoli przesianą mąkę,
wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Lekko wymieszać i przełożyć do blaszki,
wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika,
180 stopni, na 20 minut.
Galaretki należy rozpuścić w 600ml gorącej wody.
Gdy zaczną tężeć, dodać pokrojone brzoskwinie.
Schłodzoną śmietankę należy ubić z cukrem,
na najwyższych obrotach miksera w wysokim naczyniu.
Na biszkopt wylewamy galaretkę z brzoskwiniami,
następnie wykładamy bitą śmietanę.
Na wierzch ścieramy czekoladę
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz