Składniki:
20g rodzynek
50g słonecznika
2 łyżki suchego maku
50g siemienia lnianego
2 szklanki startej cukinii
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szk. cukru, 3 duże jaja
pół łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
szczypta soli
Sposób wykonania:
Mieszamy przesianą mąkę z proszkiem, sodą,
solą, cukrem i cynamonem.
Odciśniętą cukinię mieszamy z przygotowaną mąką.
Wbijamy jaja i wlewamy olej.
Mieszamy do połączenia składników.
Dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut.
Smacznego :)
Przepis nie dla mnie, ponieważ nie cierpię rodzynek.
OdpowiedzUsuńZamiast rodzynek możesz dodać inne bakalie, np. suszone śliwki lub żurawinę. Pozdrawiam:)
Usuń