Etykiety

sobota, 7 września 2019

Panierowana smażona cukinia z mozzarellą


Składniki:
młoda cukinia
olej do smażenia
mozzarella - 1 kula
sól, pieprz, koperek
mąka, jajka, bułka tarta


Sposób wykonania:
Mozzarellę odsączamy i kroimy w plastry, a następnie na paseczki.
Młodą cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plastry.
Panierujemy kolejno w mące, rozbełtanym jajku z dodatkiem przypraw oraz bułce tartej.
Przygotowane plasterki smażymy z jednej strony na rozgrzanym oleju,
przewracamy i układamy po pasku mozzarelli na każdym plasterku.
Cukinię smażymy na złoty kolor, mozzarella powinna się rozpuścić.
Przed podaniem osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz