sobota, 29 września 2018

Cukinia faszerowana kiełbasą i warzywami


Składniki:

1 cebula
2 młode cukinie
pół czerwonej papryki
małe pętko cienkiej kiełbaski
słodka papryka, natka pietruszki
sól, pieprz, olej do smażenia
ser żółty-starty

Sposób wykonania:
Umyć, przekroić i wydrążyć cukinię, środek pokroić w kostkę.
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne.
Cebulę obieramy i myjemy.
Cebulę, paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy chwilę na patelni.
Dodajemy miąższ z cukinii, podsmażamy 2 minuty.
Doprawiamy do smaku.
Składniki należy dokładnie wymieszać.
Farszem nadziać cukinię.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 min.
Posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika na kilka minut,
do momentu roztopienia się sera.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz