Składniki:
miód,
winogron,
2 łyżki cukru,
1,5 szk. mleka,
2 jaja, szczypta soli,
2 szk. mąki pszennej,
4 łyżki oleju rzepakowego,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Sposób wykonania:
Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.
Na najniższych obrotach miksera wymieszać z żółtkami i olejem.
Następnie dodać przesianą mąkę i proszek, wymieszać.
Gotowe ciasto wlewać partiami i wyjmować rumiane gofry.
Owoce winogrona delikatnie, ale dokładnie umyć i oberwać z kiści.
Przekroić owoce na pół.
Na gofrach układamy winogron i polewamy miodem.
Smacznego :)
hashtag #Ambition
hashtag #Ambition
Dbam o to, żeby moje potrawy były przygotowywane w smaczny i zdrowy sposób.
Najważniejsza dla mnie jest jakość produktów. Staram się żeby w każdym posiłku były owoce lub warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz