Etykiety

poniedziałek, 16 listopada 2015

Placuszki z jabłkami i bananami na śniadanie


Składniki:

1 jabłko, 1 banan,
1 szklanka mleka,
1 łyżka cukru, 1 jajko,
1 szklanka mąki pszennej,
cynamon, pół łyżeczki sody,
szczypta soli, olej do smażenia,
pół łyżeczki proszku do pieczenia.


Sposób wykonania:
Jajko mieszamy z solą i cukrem. Następnie wlewamy mleko.
Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
sodą i cynamonem, mieszamy do połączenia składników.
Jabłko i banana obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta.
Na patelnię wlewamy olej, gdy się rozgrzeje smażymy małe placki.
Smacznego :)

Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie  Menu dla przyszłej mamy