Prosty przepis na szybkie danie.
Składniki:
Składniki:
250g makaronu świderki,
2 pętka cienkiej kiełbaski,
300 g pieczarek
2 pętka cienkiej kiełbaski,
300 g pieczarek
1 cebula,
sól, pieprz,
koperek.
Sposób wykonania:
Ugotować makaron al dente, odcedzić.
Pieczarki pokroić w plasterki.
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć kilka minut, aż się zrumieni.
Ugotować makaron al dente, odcedzić.
Pieczarki pokroić w plasterki.
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć kilka minut, aż się zrumieni.
Dodać drobno posiekaną cebulkę, obsmażyć około 1 minuty.
Dorzucić pieczarki. Po około 5 minutach dodać ugotowany makaron.
Przyprawić koperkiem, sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Dorzucić pieczarki. Po około 5 minutach dodać ugotowany makaron.
Przyprawić koperkiem, sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz