Etykiety

piątek, 25 października 2013

Makaron z pieczarkami i kiełbasą na Światowy Dzień Makaronu

Prosty przepis na szybkie danie.

Składniki:
250g makaronu świderki,
2 pętka cienkiej kiełbaski, 
300 g pieczarek 
1 cebula,
sól, pieprz, 
koperek.


Sposób wykonania:
Ugotować makaron al dente, odcedzić.
Pieczarki pokroić w plasterki.
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć kilka minut, aż się zrumieni.
Dodać drobno posiekaną cebulkę, obsmażyć około 1 minuty.
Dorzucić pieczarki. Po około 5 minutach dodać ugotowany makaron.
Przyprawić koperkiem, sola i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Smacznego:)

Światowy Dzień Makaronu 2013 - 25 października
Zastąp słoik pysznym daniem - edycja I