Składniki:
3 jaja
1 szk. cukru
szczypta soli
2 szklanki mąki
cukier wanilinowy
1 kostka margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
1 gruszka
250ml Śmietanki 30 %
pół szklanki cukru
pół szklanki cukru
Miękką margarynę ucieramy z drobnym cukrem i cukrem wanilinowym.
Dodajemy jaja i mieszamy.
Dodajemy jaja i mieszamy.
Wsypujemy partiami przesianą mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy do połowy ciastem.
Gruszkę kroimy w cząstki.
Wkładamy do każdej papilotki,
przykrywamy pozostałym ciastem.
Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
Gruszkę kroimy w cząstki.
Wkładamy do każdej papilotki,
przykrywamy pozostałym ciastem.
Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
Ubić śmietankę z cukrem.
Dekorujemy babeczki.
Przed podaniem posypujemy posypką.
Dekorujemy babeczki.
Przed podaniem posypujemy posypką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz