Składniki:
1 cebula
10 dag boczku
1 główka kapusty
koperek, natka pietruszki
30 dag kiełbasy toruńskiej
liście laurowe, ziele angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kapustę kroimy na drobne kawałki i dokładnie płuczemy.
Następnie wsypujemy ją do dużego garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych.
Gotujemy aż kapusta zmięknie.
Cebulę obieramy.
Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy, podsmażamy i dodajemy do kapusty.
Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat, posiekany koperek i natkę pietruszki.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze około 10 minut na małym ogniu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz