Etykiety

poniedziałek, 12 lutego 2018

Kruche serduszka walentynkowe

Składniki:

2 jaja
225g margaryny
250g cukru pudru
500g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
szczypta soli

Sposób wykonania:
Oddzielamy białka od żółtek.
Żółtka ucieramy z z cukrem pudrem.
Dodajemy miękką margarynę i nadal ucieramy.
Stopniowo dodajemy przesianą mąkę,
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
Rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka w kształcie serduszek.
Ciastka układamy na blaszce,
smarujemy białkiem i posypujemy cukrem wanilinowym
Wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180*C.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz