Etykiety

wtorek, 29 listopada 2016

Rafaello a' la Oreo

Ciasto bez pieczenia, duża blaszka

Składniki:
3 łyżki cukru
0,75 litra mleka
2 budynie waniliowe
1 kostka miękkiego masła
600 g herbatników "Blacky"
200 g wiórek kokosowych


Sposób wykonania:
Pół szklanki mleka odlewamy i rozrabiamy w nim budynie razem z cukrem.
Pozostałe mleko należy zagotować. Zestawić mleko z ognia,
wlać budynie i dokładnie wymieszać.
Ugotować budyń, stale mieszając.
Zimny budyń powoli ucierać z z miękkim masłem i wiórkami kokosowymi.
Zostawić około 4 łyżek wiórek kokosowych na dekorację.
Blaszkę wykładamy herbatnikami, następnie smarujemy masą,
przykrywamy kolejną warstwą herbatników i masy.
Powinniśmy otrzymać cztery warstwy.
Wierzch również smarujemy kremem i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Ciasto wstawiamy do lodówki na godzinę.
Smacznego :)