Składniki:
4 jaja
250 ml mleka
150 g mąki pszennej
100 ml gazowanej wody
1 łyżeczka soli
olej rzepakowy do smażenia
Składniki na nadzienie:
4 łyżki cukru
200 g twarogu, 1 żółtko
Dodatkowo
Jogurty Zott Primo
Sposób wykonania naleśników:
Przesiewamy mąkę.
Jajka z solą ubijamy, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę,
mieszamy do momentu połączenia składników.
Wlewamy wodę i mieszamy, aż nie będzie grudek.
Odstawiamy gotowe ciasto na pół godziny.
Następnie smażymy naleśniki.
Sposób wykonania nadzienia:
Twaróg należy zmielić lub utrzeć i wymieszać z pozostałymi składnikami farszu.
Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w chusteczkę.
Gotowe naleśniki obsmażamy z obu stron.
Podajemy polane jogurtem Zott Primo.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz