Etykiety

czwartek, 22 maja 2014

Ciasto jogurtowe na oleju rzepakowym, z bananami i czekoladą

Coś na osłodę wieczoru :)
Składniki:
1 duży banan
pół tabliczki czekolady
4 duże jaja, 1 szk. cukru
0,5 szklanki oleju rzepakowego
1 szk. jogurtu naturalnego
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli.

Jaja ucieramy z cukrem.
Wlewamy olej rzepakowy i jogurt,
ubijamy przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Następnie dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Czekoladę kroimy na małe kawałki.
Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Wlewamy ciasto do formy i układamy na wierzchu banana i czekoladę.
Wstawiamy do piekarnika na 40 minut.
Smacznego :)


Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 które dbają o naszą urodę i zdrowie.

Co mamy dla mamy? Dzień Matki 2014