Składniki:
Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
Krem:
1 opakowanie kremu do tortów
300 ml mleka
2 łyżki kawy Jacobs CREMA GOLD
50g czekolady.
Sposób wykonania:
Biszkopt:
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem.
Białka ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier wanilinowy.
Łączymy ubite białka z żółtkami i dalej ubijamy.
Wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.
Wlewamy ciasto na blaszkę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w przez 25 - 30 minut.
Krem kawowy:
Krem do tortów ubijamy z zimnym mlekiem przez 3 minuty,
dodajemy kawę i ubijamy przez kolejne 2 minuty.
Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy wiórkami z czekolady.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz