Witam,
Agusia z kremem budyniowym, czyli ciasto które zawsze wychodzi ;)
Składniki na ciasto:
1 duże jajo, 2 szk. mąki
1 szk.cukru, 1 szk.mleka
0,5 szk. oleju, 2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki soli.
Składniki na krem:
1 litr mleka, 4 łyżki cukru
4 budynie waniliowe
0,5 kostki masła.
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem na średnich obrotach,
do uzyskania jednolitej konsystencji.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub obsypać bułką tartą.
Wlać ciasto.Wstawić do piekarnika na 50 min.
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem na średnich obrotach,
do uzyskania jednolitej konsystencji.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub obsypać bułką tartą.
Wlać ciasto.Wstawić do piekarnika na 50 min.
Sposób wykonania- krem:
Odlać szklankę mleka i rozrobić w nim budynie razem z cukrem.
Pozostałe mleko zagotować. Zestawić mleko z ognia, wlać budynie, dokładnie wymieszać.
Ugotować budynie na małym ogniu, stale mieszając.
Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem.
Smacznego:)
Odlać szklankę mleka i rozrobić w nim budynie razem z cukrem.
Pozostałe mleko zagotować. Zestawić mleko z ognia, wlać budynie, dokładnie wymieszać.
Ugotować budynie na małym ogniu, stale mieszając.
Zimny budyń zmiksować z miękkim masłem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz