Etykiety

czwartek, 11 kwietnia 2019

Łatwy kruchy mazurek kajmakowy z orzechami laskowymi


Składniki:

1 żółtko
100g margaryny
1 puszka kajmaku
1/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
wiórki kokosowe, orzechy laskowe

Sposób wykonania:
Żółtko ucieramy z cukrem pudrem.
Dodajemy margarynę i ucieramy do połączenia składników.
Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Zagniatamy i wstawiamy na 10 minut do lodówki.
Ciasto należy rozwałkować i pokroić w prostokąty.
Wstawiamy na 10 minut do gorącego piekarnika.
Następnie studzimy.
Smarujemy masą kajmakową, układamy orzechy
oraz posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz