Etykiety

piątek, 20 lipca 2018

Proste ciasto ucierane z jagodami

Składniki:
5 jaj
200g cukru
300g jagód
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczeni
300g mąki pszennej, szczypta soli
Sposób wykonania:
Jagody myjemy i odsączamy delikatnie na ręczniku papierowym.
Jaja ucieramy z cukrem i margaryną.
Następnie dodajemy partiami przesianą mąkę,
wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą.
Miksujemy do połączenia składników.
Dodajemy do ciasta połowę jagód i delikatnie mieszamy.
Wlewamy ciasto na blachę i na wierzchu układamy pozostałe owoce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C na 40 minut.
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz