Biszkopt:
4 jaja
1 szk cukru
1 szk mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
cukier wanilinowy
Ubić jaja z cukrem. Dodawać powoli mąkę, wymieszaną z proszkiem.
Lekko wymieszać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze
Lekko wymieszać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze
Dodatkowe składniki:
2 galaretki, świeże brzoskwinie
30% śmietanka, 2 łyżki cukru pudru
Galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody.
Gdy zacznie tężeć, dodać pokrojone brzoskwinie.
Gdy zacznie tężeć, dodać pokrojone brzoskwinie.
Ubić śmietankę z cukrem na najwyższych obrotach.
Na biszkopt wylać galaretkę z brzoskwiniami, następnie bitą śmietanę.
Udekorować. Smacznego:P
Udekorować. Smacznego:P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz