Etykiety

środa, 4 czerwca 2014

Fantazja z brzoskwiniami- biszkopt z galaretką, brzoskwiniami i bitą śmietaną

Biszkopt:
4 jaja
1 szk cukru
1 szk mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy

Ubić jaja z cukrem.  Dodawać powoli mąkę, wymieszaną z proszkiem. 
Lekko wymieszać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 
160 - 180 stopni przez 20 minut.



Dodatkowe składniki:
2 galaretki, świeże brzoskwinie
30% śmietanka, 2 łyżki cukru pudru

Galaretki rozpuścić w 600ml gorącej wody. 
Gdy zacznie tężeć, dodać pokrojone brzoskwinie

Ubić śmietankę z cukrem na najwyższych obrotach. 
Na biszkopt wylać galaretkę z brzoskwiniami, następnie bitą śmietanę.
Udekorować. Smacznego:P
Lato w pełni!Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni