Etykiety

wtorek, 3 grudnia 2019

Kajmaczek, szybkie i łatwe ciasto biszkoptowe

Składniki:
2 banany


Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób wykonania:
Biszkopt:
Białka jajek ubić na sztywną pianę,
pod koniec ubijania dodać cukier i wymieszać z żółtkami.
Następnie dodać przesianą mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną
i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Wlewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku
w temperaturze 180*C przez 30 minut.

Ostudzony biszkopt przekroić.
Posmarować połową kremu kajmakowego.
Położyć drugą połowę biszkoptu.
Posmarować resztą kremu.
Banany obrać i pokroić na plasterki.
Ułożyć na wierzchu ciasta.
Smacznego ;)


2 komentarze: