Składniki:
Naleśniki:
4 jaja
250 ml mleka
150g mąki pszennej
100 ml wody gazowanej, sól
olej rzepakowy do smażenia
Nadzienie:
200g białego sera, 1 żółtko
1 łyżeczka cukru wanilinowego
3 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Naleśniki:
Jajka z solą ubijamy, wlewamy mleko i dodajemy przesianą mąkę,
mieszamy aż nie będzie grudek.
Wlewamy wodę i mieszamy.
Odstawiamy gotowe ciasto na pół godziny do lodówki.
Następnie smażymy naleśniki.
Nadzienie:
Twaróg należy utrzeć i wymieszać z pozostałymi składnikami farszu.
Naleśniki smarujemy masą serową i składamy w chusteczkę.
Gotowe naleśniki obsmażamy z obu stron.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz