Składniki
Składniki na biszkopt:
3 jaja, sól
1 szklanka cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pozostałe składniki:
0,5l jogurtu naturalnego Zott Primo bez laktozy
6 łyżeczek żelatyny (48g)
4 łyżki cukru
Sposób wykonania:
Biszkopt:
Białka ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier,
Na najniższych obrotach miksera wymieszać z żółtkami i olejem.
Następnie dodać przesianą mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną
wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać.
Krem jogurtowy:
Żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody.
Jogurty wlać do miski, dodać cukier, wymieszać.
Cały czas miksując dodać żelatynę, dokładnie wymieszać.
Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Tężejącą masą przełożyć biszkopt i posmarować jego wierzch.
Smacznego:)
#jestemPrimo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz