Składniki na ciasto:
2 jaja
500g mąki
500g twarogu
pół szklanki cukru
pół łyżeczki sody, szczypta soli
Składniki dodatkowe:
olej i smalec do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób wykonania:
Twaróg należy zmielić lub rozetrzeć widelcem.
Mąkę przesiać, dodać sodę i sól, wymieszać.
Połączyć z twarogiem i jajami. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto i wycinać szklanką kółeczka,
następnie w środku wyciąć kółeczka przy użyciu małego kieliszka.
Oponki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Takie proste, a jakże smaczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
UsuńSą fantastyczne! :)
OdpowiedzUsuńPolecam:)
OdpowiedzUsuń