Etykiety

wtorek, 30 kwietnia 2019

Pieczone żeberka z koncentratem pomidorowym Pudliszki #pudliszki

Składniki:
1 cebulka, czosnek
1 kg żeberek wieprzowych
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
sól, pieprz czarny, słodka papryka, 3 łyżki wody
2 łyżki oleju, ziele angielskie, pieprz ziarnisty.

Sposób wykonania:
Żeberka należy umyć, osuszyć i pociąć na porcje.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić, dodać do żeberek.
Następnie dodajemy do smaku
pozostałe przyprawy, wodę oraz olej i całość mieszamy.
Przekładamy żeberka do rękawa foliowego,
naczynia żaroodpornego lub na blaszkę.
Odstawiamy na 2 godziny lub wstawiamy na noc do lodówki.
Wkładamy do piekarnika na 1-1,5 godziny: 200*C,
w zależności od wielkości żeberek.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz