Składniki:
Składniki na ciasto:
1 jajo
1 margaryna
3 szklanki mąki
cukier wanilinowy
3/4 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na nadzienie:
2 duże łyżki kakao
3/4 szklanki drobnego cukru
2 szklanki kwaśnej śmietany
1 szklanka wiórek kokosowych
Sposób wykonania:
Ciasto:
Z podanych składników należy zagnieść jednolite ciasto.
Podzielić na 3 części.
Rozwałkować i upiec placki w temperaturze 175ºC na złoty kolor.
Nadzienie:
Śmietanę ubić z cukrem, dodać wiórki kokosowe i kakao.
Wymieszać i przełożyć wystudzone placki.
Wierzch ostatniego placka polewamy polewą czekoladową.
Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi.
Odkładamy w chłodne miejsce na dobę, żeby placki zmiękły.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz