Składniki:
Ciasto:
4 jaja
2 łyżki smalcu
1 łyżka śmietany
1 szk. cukru pudru
1 kostka margaryny
0,5 kg mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
mąka do podsypywania
Masa:
1 szk. mleka
2 łyżki kakao
1 kostka margaryny
1 szk. cukru kryształu
2 szklanki mleka w proszku
3 paczki pokruszonych herbatników
Sposób wykonania:
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Rozwałkować, podsypując mąką.
Wycinać małe kółka za pomocą kieliszka.
Wkładać do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków.
Margarynę zagotować z cukrem i mlekiem, dodać kakao i wymieszać.
Gdy ostygnie dodać mleko w proszku i pokruszone ciastka.
Nadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz