Etykiety

sobota, 28 marca 2020

Spaghetti Carbonara w lżejszej wersji

Składniki:

500g makaronu spaghetti
50g wędzonego boczku
100g cienkiej kiełbasy
100 ml śmietany 30%
50g żółtego sera
1 ząbek czosnku
1 mała cebulka
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Boczek i kiełbaskę kroimy w bardzo drobną kostkę.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy do zrumienienia.
Cebulkę siekamy i dodajemy na patelnię, podsmażamy.
Dodajemy posiekany czosnek, wlewamy śmietanę.
Następnie ścieramy, wprost na patelnię żółty ser.
Zagotowujemy stale mieszając i przyprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Na talerze wykładamy makaron i polewamy sosem.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz