Etykiety

piątek, 31 lipca 2020

Wysokobłonnikowe fit ciasto z cukinii


Składniki:
25g rodzynek
50g słonecznika
2 łyżki suchego maku
50g siemienia lnianego
2 szklanki startej cukinii
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szk. cukru, 3 duże jaja
pół łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
szczypta soli


Sposób wykonania:
Mieszamy przesianą mąkę z proszkiem, sodą,
solą, cukrem i cynamonem.
Odciśniętą cukinię mieszamy z przygotowaną mąką.
Wbijamy jaja i wlewamy olej.
Mieszamy do połączenia składników.
Dodajemy bakalie i dokładnie mieszamy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut.
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Jakie wymiary blaszki będą odpowiednie na tą porcję ciasta?

    OdpowiedzUsuń