Etykiety

piątek, 23 sierpnia 2019

Babeczki marchewkowe z czekoladą


Składniki:

4 duże jaja
3/4 szklanki oleju
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody, szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy do piernika
2 szklanki startej marchewki, czekolada

Sposób wykonania:
Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
i sodą, cynamon oraz przyprawę do piernika.
Mieszać do połączenia składników.
Dodać marchewkę i wymieszać.
Foremki lub papilotki napełniamy do połowy ciastem.
Do każdej wkładamy po kostce czekolady i przykrywamy ciastem.
Wstawiamy na 35 minut do piekarnika.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz