Etykiety

środa, 31 lipca 2019

Kakaowe muffinki z jagodami

Składniki:

50g jagód
1 łyżka kakao
0,5 szk. cukru
1 szk. mleka, 2 jaja
2 szk. mąki pszennej
100g masła lub margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Sposób wykonania:
Masło roztapiamy i studzimy. Jagody myjemy i osuszamy.
W misce mieszamy: masło, jaja i mleko.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę,
dodajemy cukier, proszek do pieczenia, kakao i sól.
Do masy maślanej przesypujemy zawartość drugiej miski i łączymy ze sobą.
Dodajemy połowę jagód i delikatnie mieszamy.
Foremki do muffinek lub papilotki napełniamy ciastem.
Na wierzchu układamy pozostałe jagody.
Wstawiamy na 30 minut do piekarnika.
Smacznego :)
Jagody 2019

4 komentarze: