Etykiety

czwartek, 20 sierpnia 2020

Bigos z młodej kapusty


Składniki:

1 cebula
50g boczku
2 marchewki
300g kiełbasy toruńskiej
1 główka młodej kapusty
liście laurowe, ziele angielskie
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, koperek


Sposób wykonania:
Kapustę kroimy na drobne kawałki i dokładnie płuczemy.
Następnie wsypujemy ją do dużego garnka i zalewamy wodą.
Dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych oraz pokrojoną marchewkę.
Gotujemy aż kapusta zmięknie. Cebulę obieramy.
Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy, podsmażamy i dodajemy do kapusty.
Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
Następnie dodajemy koncentrat i koperek.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy jeszcze około 5 minut na małym ogniu.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz