Etykiety

sobota, 15 września 2018

Cukinia faszerowana mięsem, kaszą jaglaną i warzywami

Składniki:

pół papryki
mała cebula
2 młode cukinie
50 g kaszy jaglanej
50 g mięsa mielonego
pół puszki kukurydzy konserwowej
słodka papryka, natka pietruszki
sól, pieprz, olej do smażenia
ser żółty-starty
Sposób wykonania:
Umyć, przekroić i wydrążyć cukinię, środek pokroić w kostkę.
Kaszę jaglaną ugotować.
Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyć mięso mielone.
Posolić i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,
oraz miąższ z cukinii, podsmażyć.
Następnie dodać kukurydzę i kaszę jaglaną,
całość doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Farszem nadziać cukinię.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15-20 min.
Posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika na około 5 minut,
do momentu roztopienia się sera.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz