Etykiety

wtorek, 24 września 2013

Sernik w łatki

Składniki:

Ciasto:
3 szk. mąki

1 szk. cukru pudru
1 kostka margaryny 
3 żółtka, 3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg sera, 1 szk. cukru
9 białek, 6 żółtek
cukier wanilinowy
1 budyń wanilinowy
1 kostka margaryny
Sposób wykonania:
Zagnieść ciasto z podanych składników.
Ser i margarynę przekręcić przez maszynkę. 
Do miski wsypać cukier i cukier wanilinowy, 
ucierać dodając po 1 żółtku, aż masa będzie pulchna. 
Dodać przekręcony ser i budyń, wymieszać. 
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. 
Ciasto podzielić na 2/3 i 1/3. Większą część zetrzeć 
na tartce na spód blachy, następnie wylać masę serową.
Na wierzchu układać kawałki pozostałego ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz